Redacció: 01/07/2013

firaReus ha batut un nou rècord d’activitat en el primer semestre de l’any, després que en aquests primers sis mesos de 2013 s’hagin dut a terme un total de 7 fires, 6 de les quals han estat organitzades per firaReus i una per una empresa externa. La previsió per enguany és que firaReus organitzi un total de 13 fires, 5 més que durant el 2012.

Aquest nombre de fires no s’havia assolit mai en els últims anys. Les fires han estat: la Fira de Botigues Online (FIBO), Bestial, Epocauto, la Fira de la Gent Gran, el Saló de la Moto i ReuSport, a les quals s’ha de sumar la fira Mystic’s, organitzada per l’empresa Blue Events.

A més, ha estat precisament durant aquest primer semestre que s’han dut a terme les tres noves fires del calendari (FIBO, Fira de la Gent Gran i ReuSport), que s’han centrat en públics específics, amb la voluntat d’anar treballant diversos sectors econòmics. Totes aquestes fires tindran continuïtat al calendari de l’any vinent, donada la seva bona acollida. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, ha destacat el fet que “s’està treballant per augmentar l’activitat amb fires que s’autofinancien, és a dir, que la seva organització és possible a través dels ingressos que es generen amb la venda d’estands, etc. D’aquesta manera l’impacte que s’aconsegueix des de firaReus per a la pròpia ciutat és encara més remarcable”.

firaReus ha augmentat l’activitat no només en l’àmbit de les fires sinó també a nivell de congressos, reunions i jornades tècniques. Així, durant segon trimestre l’activitat del mercat de reunions també va batre rècords, augmentat en un 45% la realitzada durant l’any anterior.

Des de firaReus es treballa ja en l’organització de les fires i activitats del segon semestre. El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà, ha destacat el fet que “en el que queda d’any s’han de realitzar encara les fires amb major nombre d’expositors, com són exproReus i Tot Nuvis, a més del Reus Fashion Festival organitzat per la Unió de Botiguers i de dos congressos, que portaran un gran nombre de congressistes a la ciutat, com són el de la Sociedad Nuclear Española i el del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya”.

La propera fira que s’organitzarà des de firaReus serà la Fira de Sant Jaume, que es durà a terme el darrer cap de setmana de juliol.