Redacció: 14/11/2019

La 27a edició de Tot Nuvis obre portes demà a la tarda amb 5.000 m2 d’exposició amb tot el necessari per a preparar una boda: des de restaurants i agències de viatges, fins a joies, perruqueria, fotògrafs i desfilades de roba per a celebracions. Entre els sectors amb més presència, destaca la restauració que comporta el 30% dels estands presents a la fira; i la fotografia i vídeo de boda, que ocupa un 15% dels estands. Els expositors de Tot Nuvis provenen d’arreu de la província, des de les Terres de l’Ebre fins al Baix Penedès.

Enguany es mantenen les desfilades de moda nupcial en format individualitzat per marca. Com en els dos últims anys, cada desfilada tindrà una durada de mitja hora i l’aforament previst per cada marca és de 175 persones.

Les marques que desfilaran són:

Dissabte a la tarda: Raquel Núvies, Madonna Moda, Pujol Vilà i Antònia Pinilla.

Diumenge a la tarda:  Rami Novell, Beautiful Bride, Pizarro, Casa Pujol i Martina Sposa.

El vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Batista, ha destacat també que “diumenge al matí es realitzaran dues desfilades de vestits de comunió, recuperant així un sector que ja havia tingut presència a la fira”.  Les desfilades de comunió aniran a càrrec de Rami Novell i de C10 Kids and Juniors.

L’any passast es van celebrar 27.000 casaments a Catalunya, dels quals gairebé 2.700 es van realitzar a la província de Tarragona. D’aquests, més de 2.300 han estat civils i gairebé 350 religiosos. Els mesos en els quals es realitzen més bodes són juny i setembre. Gairebé la meitat dels casaments realitzats a l’any a Tarragona són entre persones amb franja d’edat entre els 30 i els 39 anys. El cost mitjà d’una boda a Catalunya se situa entre el 18.000 i els 20.000 euros.

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, assegura que “la fira gaudeix d’un bon estat de salut, com ho demostra el fet que un 75% dels expositors repeteixen cada any i en alguns sectors, com el de fotografia i vídeo hi ha llista d’espera”.

Recordem que segons l’última enquesta realitzada pel gabinet CERES fa dos anys, l’impacte econòmic que genera Tot Nuvis se situa al voltant dels 900.000 euros (tenint en compte els contractes que se signen durant la fira i com a conseqüència de la mateixa).  

L’entrada de Tot Nuvis té un preu de 5 €. La fira es podrà visitar el divendres, 15 de novembre, de 17 a 21 hores, i dissabte i diumenge, 16 i 17 de novembre, d’11 a 21 hores.

Tot Nuvis donarà pas al desembre a les fires CatBot, que es farà els dies 21 i 22 i el Parc de Nadal, organitzada per Reus Esport i Lleure i que es farà del 27 de desembre al 4 de gener. 

En total, firaReus haurà acollit 13 fires enguany.