Redacció: 02/03/2015

Una exposició mundial felina amb prop de 150 gats arribats de diferents parts del món serà la principal novetat de la 6a edició del Bestial, el saló de la mascota presentat aquest dilluns al matí a les instal·lacions de firaReus. El president del Comitè Executiu de firaReus, Isaac Sanromà; el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza i el membre de la junta directiva de ASFEC, Francisco Mulet, han estat els encarregats d’explicar les novetats de l’edició d’enguany on també hi destaca una exposició d’aus o una passejada amb ponis. Des de l’organització del saló de la mascota s’ha posat de relleu el salt qualitatiu que ha fet Bestial acollint el certamen mundial felí. Entre les novetats cal nombrar també que un equip de veterinaris estaran de guàrdia durant tot el cap de setmana per vetllar pel benestar dels animals en cas de necessitar assistència sanitària. El saló obrirà portes el dissabte i s’allargarà fins al diumenge en horari de 10 a 20h.

El president del Comitè Executiu, Isaac Sanromà, ha detallat que en total hi haurà una quarantena d’activitats i prop de trenta expositors arribats de Reus, Tarragona, Valls, Cambrils i Salou amb la finalitat de consolidar els 8.000 visitants assolits en les edicions anteriors. Els prop de 6.000 metres quadrats de firaReus quedaran pràcticament ocupats durant el cap de setmana entre els estands i els espais d’entrenament de gossos.

Enguany, firaReus recupera els estands amb criadors de gossos i gats amb un total de cinc espais. A banda de les explicades anteriorment, cal destacar activitats com les desfilades de gossos o la prova puntuable del Campionat d’Espanya d’Agility on està prevista que hi participin uns 300 gossos de totes les races i provinents de les diferents regions de l’Estat.

Sanromà ha explicat també que la 6a edició del Bestial segueix potenciant les jornades amb família i reforçant la responsabilitat i el civisme que implica tenir una mascota. Prova d’aquest interès que desperta el saló és l’àmplia participació que van tenir la passejada de gossos del passat diumenge amb 175 inscrits. A més, els concursos oberts a les diferents xarxes socials de firaReus segueixen sent un dels reclams de l’edició d’enguany.

De la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, Marc Arza, ha insistit en el salt qualitatiu que representa l’exposició mundial de gats i ha recordat l’important paper pioner i de lideratge que juga firaReus en el circuit de fires d’arreu del país. La inauguració de la fira està prevista el mateix dissabte a les 12 del migdia i tancarà portes el diumenge al vespre. La següent activitat a firaReus serà la setmana vinent amb la 15a edició de l’Epocauto.