Redacció: 13/05/2015

Aquest dimecres 13 de maig el recinte de firaReus ha acollit la presentació institucional de la segona edició de Polar Gran Fons La Mussara-Reus. Organitzada per Win Sports Factory, amb la col·laboració amb Bicipark Reus, aquesta marxa cicloturista disponible en dues distàncies recorre les carreteres de la demarcació de Tarragona.

Amb un format inspirat en grans proves internacionals, Reus és punt de sortida i arribada d’aquest esdeveniment que, en tan sols dues edicions, ha arribat als 4.000 participants i ha fet del maillot rosa que vestiran tots els ciclistes un emblema per als amants del ciclisme. Després d’esgotar inscripcions en tres setmanes, Mauro Llorens, director de l’esdeveniment, ha afirmat que, des de l’organització, ‘és una satisfacció i una gran responsabilitat haver aconseguit duplicar el nombre d’inscrits en tan sols un any. El nostre objectiu és fer una marxa de gran qualitat i, amb aquest fi, hem reforçat i millorat els serveis als participants. A més, hem descentralitzat la sortida i l’arribada, fent la meta més accessible i, si és possible, més segura’.

Nominat a esdeveniment revelació de l’any per la revista Sportlife, Polar Gran Fons La Mussara-Reus compta amb Polar com a patrocinador principal. Manuel Lafora, director general de Polar Ibèrica, ha assegurava que ‘2014 va ser un èxit i 2015 ha estat un èxit rotund amb el qual ens atrevim a dir que som la marxa referent. Hem doblat participació i hem estès el territori, tenint a les 17 comunitats autònomes representades’. D’altra banda, ha comentat que ‘ens omple d’orgull la participació de 337 dones’.

La presentació ha comptat amb el suport institucional de Miquel Domingo, regidor d’Esports, qui ha remarcat ‘el compromís de Reus amb el món de l’esport’. Domingo ha assegurat que ‘proves esportives com la d’aquest diumenge són un projecte de ciutat i ens posicionen en el sector del turisme esportiu’. Finalment, ha agraït ‘a l’organització que hagin tornat a confiar en les instal·lacions de Fira Reus i a la nostra ciutat per a aquesta prova i assegurem que no escatimarem esforços perquè, durant aquests’dies se sentin el més recolzats possible’.


Dues distàncies

Polar Gran Fons La Mussara – Reus es desenvoluparà en dues distàncies, amb diferents graus d’exigència: Gran Fons, amb un recorregut de 189 km i 3.200 m de desnivell positiu; i Mig Fons, amb 97 km i 1.600 m de desnivell positiu. Al circuit, tots aquells que vulguin gaudir del ‘pur ciclisme’ s’enfrontaran a set ports de muntanya amb el Coll de la Mussara com a principal dificultat.

La prova, programada per al dissabte 16 de maig, començarà a les 7:30 h. des de Fira Reus.